De största vinsterna i La Liga

Den spanska förstaligan La Liga, av många som anses vara den bästa ligan i världen, domineras och har huvudsakligen dominerats av två klubbar, de världsberömda klubbarna Real Madrid och Barcelona. Dessa två klubbar har i princip alltid dominerat La Liga, men på senaste tiden har Atlético Madrid verkligen utmanat de dominerande klubbarna. Här nedan är en kort lista över de största segrarna i ligan, som överraskande nog innehåller en enorm förlust för Barcelona (dock för många år sedan).
Här är några av de mest minesvärda stora vinsterna (och naturligtvis de största förlusterna) i La Ligas historia:

Real Madrid 11-2 Elche (1960)

Som vi redan vet har Real Madrid under många perioder dominerat La Liga, och detta framför allt under sent 50-tal och tidigt 60-tal. Riktiga fotbollsfans vet hur mäktiga Real Madrid var med spelare som Francisco Gento och Ferenc Puskas i laget. Real Madrid hade en helt fantastisk dag på jobbet 1960 då man gjorde 11 mål mot Elche som inte hade något svar på Real Madrids offensiva styrka. Målkungarna i det vinnande laget var Pepillo som gjorde 5 mål och Puskas som gjorde 4 mål.

Real Madrid 10-2 Rayo Vallecano (2015)

År 2015 kände Real Madrids tränare Rafa Benítez av pressen efter att ha lidit 3 nederlag under de senaste 5 La Liga-matcherna. I den här matchen ledde Rayo Vallecano med 2-1 på Bernabéu, men några ögonblick senare fick mittfältaren Tito syna ett rött kort och det blev början på mardrömen för dem. Gareth Bale började med att kvittera med en nick och Vallecano blev reducerade till endast 9 man efter att Raúl Baena dömde straff som snabbt sattes av Cristiano Ronaldo. Bale fortsatte med att göra ytterligare tre mål och Karim Benzema gjorde ett hattrick som ledde Real Madrid till totalt 10 mål i en match för första gången på mer än 50 år.

Sevilla 11-1 Barcelona (1940)

Det är inte många som minns (eller knappt tror på det) men det vanligtvis så dominerande Barcelona förlorade mot Sevilla med hela 11 mål mot 1. Sevilla lyckades med detta exceptionella resultat under La Liga-säsongen 1940-1941. Barcelona tog ledningen under de första tio minuterna för att sedan bli helt krossade och förnedrade av Sevillas efterföljande målskörd, som började i 23: e minuten. Deras elfte mål och sista mål gjordes i den 83: e minuten och under endast 60 minuter släppte alltså Barcelona in hela 11 mål.

Detta är bara några av La Liga historiens största segrarna (och förluster för de stackars besegrade lagen).