De 5 största comebackerna i Champions League-historien

Den största klubbtävlingen i världen har haft sin beskärda del av spänning och drama. Men ingenting kan jämföras med spänningen när ett lag vänder en kommande förlust till en slutlig seger. Låt oss ta en titt på de 5 största vändningarna genom åren som Champions League har spelats.

5. Finalen 2013-14: Real Madrid mot Atlético Madrid

Hade Real Madrid förlorat mot Atlético Madrid i Champions League-finalen 2013-14 kanske deras era av dominans kanske inte har börjat. Det verkade vara fallet i 93 minuter då Atletico var på väg att vinna finalen och dess första Champions League-trofé tack vare ett nickmål från Diego Godin i den 36: e minuten.

Just när allt hopp var förlorat fick Real Madrid en hörna i matchens slutskede. böjde in bollen i straffområdet och där var kapten Sergio Ramos som gav Real Madrid en livlina. Matchen gick till förlängning som Real Madrid dominerade från avsparken och vann till sist med 4-1.

4. 2011-12 kvartsfinal: Chelsea mot Napoli

Vinnarna av Champions League 2012 hade en knackig start. Med den nya managern Roberto Di Matteo vid rodret led Chelsea ett krossande 3-1-nederlag på Stadio San Paolo mot Napoli i kvartfinalen. Allt verkade hopplöst för Chelsea.

Men Chelseas gamla garde i form av Didier Drogba och John Terry gjorde mål i den 29: e och 47: e minuten och gav hopp till fansen på Stamford Bridge. Men när sedan Napolis Gökhan Inler gjorde mål i 55: e minuten började saker och ting se dåligt ut igen. Men 20 minuter senare satte Frank Lampard ett mål som jämnade ut totalen och ett mål från Branislav Ivanović i förlängning ledde Chelsea vidare till semifinalen. Resten är historia.

3. Kvartalsfinal 2003-04: AC Milan mot Deportivo de La Coruña

AC Milan var en kraft att räkna med i mitten av 2000-talet. När de ställdes mot Deportivo de La Coruña i kvartfinalen trodde alla att Milan hade en enkel väg till semifinalen. När allt kommer omkring var den första matchen mer av en promenadmatch då Milan vann på San Siro 4 mål mot 1.

Men vad som hände i andra mötet är legendariskt. Med hemmafördelen och en orubblig önskan att segra, gjorde Deportivo en rungande comeback och vann matchen med hela 4 - 0. Detta var första gången i Champions League-historien att ett lag kom tillbaka från ett 3-målsunderläge.

2. Semifinal 2018-19: Liverpool mot Barcelona

Nu borde du ha räknat ut att de två förstaplatserna innehåller Liverpool. Denna plats är från deras senaste Champions League-triumf som ett tag inte verkade vara möjligt. Att förlora med 3-0 mot Barcelona på Camp Nou med Lionel Messi i sublim form innebar att det skulle bli en lång väg att vandra på Anfield.

På Anfield gjorde Divock Origi ett tidigt mål men det var Georginio Wijnaldum som verkligen gav Liverpool hopp genom att göra två mål på två minuter. Den sista spiken i kistan var det ikoniska hörnmålet genom samarbetet med Trent Alexander-Arnold och Origi, som fullbordade en historisk comeback och skickade Liverpool vidare till finalen!

1. 2004-05 finalen: Liverpool mot Milan

Ja, just det! Miraklet i Istanbul. Vem kan någonsin glömma det? Milan kom in i finalen som tunga favoriter och ville få revansch för sin tidiga exit den föregående säsongen av Deportivo. Under den första minuten säkerställde den legendariska försvararen och Milanos kapten Paolo Maldini ledningen för Milan. Två mål från Hernan Crespo fick Milan att leda matchen vid halvtid 3-0.

Men det som hände under andra halvlek var inget annat än magi. Liverpool gjorde en dramatisk comeback när Steven Gerrard, Vladimir Smicer och Xabi Alonso under 6 korta minuter jämnade ut ställningen i matchen. Förlängningen blev mållös och det gick till straffsparkar. Andriy Shevchenko fick lägga den avgörande straffen men tyvärr för honom var detta Liverpools kväll. Jerzy Dudek räddade straffet och skickade de inresta Liverpool-fansen till galet firande.

Liverpool säkrade sin femte Europacup-titel i det som av många anses vara den mes remarkabla comebacken i Champions Leagues historia.